Μαύρο στο ιστολόγιο του μεγαλύτερου Σωματείου του Ρεθύμνου: Όπως στην ΕΡΤ έπεσε μαύρο από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έτσι και στο Σωματείο Ξεν/ληλων Ρεθύμνου έπεσε μαύρο (ΠΑΣΚΕ), Η ενέργεια αυτή δείχνει ότι κάτι ενοχλεί μήπως οι ειδησιογραφία που υπήρχε στην σελίδα ή οι πληροφορίες για τους Ξεν/λληλους. Το ΜΑΥΡΟ είναι καλό δεν δημιουργεί προβλήματα...
Ορισμένοι λειτουργοί της δικαιοσύνης υπερασπίζουν τα συμφέροντα των εργοδοτών. Φυσικά ποιος είπε ότι η χούντα έφυγε!! Το συστημα ΝΔ το έφτιαξαν για να τους υπερασπίζουν μαζί με τα κολλητολαμόγια.

«Νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί,με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί» Καληνύχτα Νεοέλληνα, αυτός ο κόσμος δε θ' αλλάξει ποτέ, αν εσύ δεν ξυπνήσεις. Καληνύχτα...

Γυρίσαμε στην εποχή του αποφασίζουμε και διατάζουμε, τα ΜΜΕ τα ταΐζουν με χρήματα και θάβουν τις ειδήσεις. Οι κυβέρνηση των άριστον έχει γίνει των αχρήστων.

Δώσε στο ταμείο Αλληλεγγύης Αποπληρωμής του Χρέους (μαζί τα έφαγαν) για να δώσουν στις τράπεζες και εργοδότες. Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την έκαναν, οι εργοδότες οι μέτοχοι και το κόμμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Μην παραλαμβάνεται DVD και φωτοτυπίες, είναι ένα ανεπίσημο πιλοτικό πρόγραμμα για να καταργήσουν τα βιβλία.

Μαζεύτηκαν αυτοί που τα έφαγαν μαζί για να δούνε τι θα φάνε ακόμα στο στάδιο ειρήνης και φιλίας. Οι ίδιοι στα φαγοπότια πάλι. ΠΑΣΟΚ Μαζί τα έφαγαν. Πρώτα ο Πολίτης, θα ισοπεδωθεί!!!!

ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤEΒΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΙΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΓΗ.

Clipart

7 Οκτ 2010

Απάντηση στην Λασπολογία Ριζοσπάστη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» (Ν. Φίλης), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε, για τα ψηφίσματα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τους Ρομά και για τον «εξτρεμισμό»:

Ερ: Σήμερα συζητάτε για τους Ρομά στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβούλιου της Ευρώπης;

Απ: «Υπάρχει ένα ψήφισμα το οποίο επικρίνει σφοδρά την πολιτική Σαρκοζί, Μπερλουσκόνι και άλλων ευρωπαίων ηγετών, μια πολιτική στιγματισμού και διακρίσεων σε βάρος των Ρομά. Τονίζει την απλή αλήθεια: ότι δεν μπορεί, στο όνομα παραβατικών συμπεριφορών μελών μιας κοινότητας, να στιγματίζει ολόκληρη η κοινότητα, που αριθμεί 12 εκατομμύρια πολίτες σε όλη την Ευρώπη. Αντίθετα, προτείνει μέτρα πολιτικής που να διευκολύνουν την ένταξη αυτών των ανθρώπων. Μην ξεχνάμε ότι οι Ρομά είναι οι πιο φτωχοί, οι λιγότερο εκπαιδευμένοι, οι πιο αδύναμοι, χωρίς γνώσεις στοιχειωδών δικαιωμάτων τους κοινωνική ομάδα. Εύκολα λαϊκιστές πολιτικοί, τύπου Σαρκοζί, Μπερλουσκόνι, υιοθετούν μια ακροδεξιά ατζέντα όταν είναι στα δύσκολα. Η Συνέλευση σήμερα, θα υιοθετήσει ένα αρκετά ικανοποιητικό ψήφισμα, με μεγάλη πλειοψηφία, δεδομένων και των πολιτικών συσχετισμών στην Ευρώπη.»

Ερ: Ο Σαρκοζί, η Γαλλική κυβέρνηση, έχει δώσει εξηγήσεις;

Απ: «Ένας Γάλλος βουλευτής του κόμματος του Σαρκοζί που τοποθετήθηκε, αμυνόταν, όχι πειστικά, θεωρώντας ότι αυτό είναι ένα ψήφισμα εναντίον της Γαλλίας. Επιχειρήματα που ακούγονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Θα θυμάστε, επί χούντας, όταν το Συμβούλιο της Ευρώπης έπαιρνε αποφάσεις καταδικαστικές, ορισμένοι στην Ελλάδα προσπαθούσαν να τις εμφανίσουν ως ανθελληνικές.»

Ερ: Υπάρχουν κόμματα που υποστηρίζουν την πολιτική Σαρκοζί; Όχι μόνο ακροδεξιά, άλλα κόμματα κυβερνητικά;

Απ: «Αυτό θα φανεί στην ψηφοφορία. Πάντως σε επίπεδο πολιτικών ομάδων το λαϊκό κόμμα στηρίζει αυτό το συμβιβαστικό ψήφισμα.»

Ερ: Στο ψήφισμα υπάρχει αποδοκιμασία της πολιτικής Σαρκοζί και Μπερλουσκόνι;

Απ: «Ναι, αλλά όχι τόσο κατηγορηματικά και έντονα όσο θα ήθελε η Ενωτική Ομάδα της Αριστεράς!»

Ερ: Θα το ψηφίσει ο Σαρκοζί;

Απ: «Όχι. Το θεωρεί αρνητικό, διότι η έκθεση που το συνοδεύει χτυπάει πολύ τα όσα έγιναν στην Γαλλία από την κυβέρνηση Σαρκοζί.»

Ερ: Σ’ αυτήν την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, είχαμε άλλο ένα ψήφισμα προχτές που αφορούσε το θέμα των «Εξτρεμισμών» στην Ευρώπη;

Απ: «Ήταν ένα ψήφισμα που στον τίτλο του είχε την αποδοκιμασία μορφών εξτρεμισμού που καλλιεργούν την ξενοφοβία, το ρατσισμό, το φυλετικό και θρησκευτικό μίσος, δηλαδή μια σωστή θεματολογία και λέει και αρκετά σωστά πράγματα μέσα. Αλλά σε κρίσιμες παραγράφους του -και γι αυτό και το καταψήφισα- υιοθετεί έναν συμψηφισμό, μια εξίσωση της δράσης της άκρας δεξιάς ή του θρησκευτικού ακραίου φανατισμού, που καλλιεργεί το θρησκευτικό μίσος, με την δράση των κινημάτων εναντίον της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης ή με τις μεγάλες διαδηλώσεις, που, όπως λέει επί λέξει, έγιναν για βδομάδες το 2009 στην Αθήνα. Απαράδεκτά πράγματα και ανιστόρητα. Οι διαδηλώσεις που έγιναν οργανωμένες από την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και την αριστερά εναντίον νεοφιλελεύθερων επιλογών δεν μπορούν να εξισώνονται με την δράση της άκρας δεξιάς.»

Ερ: Αυτό το ψήφισμα από τους έλληνες βουλευτές το ψήφισαν μόνο οι της ΝΔ;

Απ: «Το υπερψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, το καταψήφισα εγώ. Ήμουν ο μόνος που το καταψήφισα από τους έλληνες βουλευτές. «Παρών» ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και απουσίαζαν εντελώς από την ψηφοφορία και τη σχετική συζήτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.»

Ερ: Δεν πήγαν καθόλου;

Απ: «Ναι, δεν ήταν σε αυτή την αντιπροσωπεία, σε αυτήν την αποστολή εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ. Υποθέτω θα εξηγήσουν τους λόγους.»

Ερ: Μετά έγινε μια ψηφοφορία για την εφαρμογή του κανονισμού αυτού;

Απ: Αφού ψηφίστηκε το ψήφισμα, υπάρχει μια διαδικασία που λέγεται διαδικασία εφαρμογής. Εγώ έχοντας καταψηφίσει το ψήφισμα και έχοντας εκφράσει την αντίθεση μου με μια ερμηνεία ψήφου έκανα αποχή στην διαδικασία εφαρμογής για λόγους πολιτικής διαμαρτυρίας. Αρνούμαι να συμπράξω στην διαδικασία εφαρμογής ενός ψηφίσματος με το οποίο διαφωνώ. Και απορώ ειλικρινά γιατί προσπαθεί το απών ΚΚΕ γύρω από αυτό να δημιουργήσει ένα αντισυνασπισμικό σύνδρομο και παραπλανητικές εντυπώσεις. Θα ήταν προτιμότερο να εξηγήσουν γιατί απουσίαζαν απ’ αυτήν την πολιτική μάχη.»

Ερ: Ο Γ. Σουγκάνοφ ο γραμματέας του ΚΚ Ρωσίας που έχει σχέσεις το ΚΚΕ ψήφισε το ψήφισμα για τον εξτρεμισμό. Έτσι δεν είναι;

Απ: «Σε αυτό είχαμε μια διαφορά. Ο Γ. Σουγκάνοφ που είναι επικεφαλής του ΚΚ Ρωσίας και ανήκει στην ενωτική ομάδα της αριστεράς μαζί και μ’ εμάς και με το ΚΚΕ, υιοθέτησε θετική ψήφο και όχι αρνητική, όπως εγώ, στο ψήφισμα αυτό. Διότι αξιολόγησε ότι οι αντιφασιστικές αντιακροδεξιές αναφορές του είναι ισχυρότερες σε σχέση με όσα κουβεντιάζαμε προηγουμένως ότι είναι αρνητικά και ότι εμπεριέχουν έναν απαράδεκτο εξισωτισμό. Δεν συμφωνώ με την εκτίμηση του.»
07.10.2010 Το Γραφείο Τύπου

* Καταψήφισε ο Δ. Παπαδημούλης το ψήφισμα για τον εξτρεμισμό στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

H Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης υπερψήφισε σήμερα στο Στρασβούργο με μεγάλη πλειοψηφία (98 υπέρ, 6 κατά, 4 αποχές) το ψήφισμα του Ισπανού συντηρητικού βουλευτή Pedro Agramunt Font De Mora σχετικά με τη «μάχη κατά του εξτρεμισμού: επιτυχίες, ελλείψεις και αποτυχίες».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μέλος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής αντιπροσωπίας, καταψήφισε το κείμενο, διότι στα καίρια σημεία του εξισώνει την ορθή και επιβεβλημένη καταδίκη του εξτρεμισμού της άκρας δεξιάς και του ακραίου θρησκευτικού φονταμενταλισμού, με τη δράση των μαζικών κινημάτων κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, καθώς και με τις μαζικές κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν το 2009 από τα συνδικάτα και την αριστερά, εναντίων των νεοφιλελεύθερων επιλογών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έκθεση που συνοδεύει το ψήφισμα, στην παράγραφο 68 (της οποίας το επίσημο κείμενο επισυνάπτεται στα Αγγλικά και σε ανεπίσημη μετάφραση), εξομοιώνονται οι μεγάλες ειρηνικές κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν στην Ελλάδα από τα συνδικάτα το 2009, με την αντιδημοκρατική δράση της φασιστικής δεξιάς. Επίσης, στην παράγραφο 7 του ψηφίσματος (η οποία επισυνάπτεται στο επίσημο κείμενο και σε ανεπίσημη μετάφραση), υιοθετεί μια απαράδεκτα διασταλτική ερμηνεία περιορισμού θεμελιακών αρχών της Δημοκρατίας, στο όνομα της αντιμετώπισης του «εξτρεμισμού».

Επισυνάπτονται οι άνωθεν παράγραφοι.

05.10.2010 Το Γραφείο Τύπου

————————————————————

7. In this context, the Assembly recalls Articles 10 and 11 of the ECHR, respectively devoted to freedom of expression and freedom of assembly. Although these freedoms are the pillars of a pluralist democracy, their exercise can be limited, notably when such a limitation corresponds to a pressing social need, such as the prevention of disorder, the protection of morals and the protection of the rights of others, and provided that the limitation complies with the principle of proportionality and is foreseen by law. Article 17 of the ECHR adds that no state, group or person has the right to engage in an activity or perform any act aimed at the destruction of the rights or freedoms set forth in the ECHR or at their limitation to a greater extent than is provided for in the ECHR itself.

7. Σε αυτό το πλαίσιο, η Κοινοβουλευτική Διάσκεψη υπενθυμίζει τα άρθρα 10 και 11 της ΕΣΔΑ, τα οποία αφορούν αντίστοιχα στην ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία του συνέρχεσθαι. Παρότι οι ελευθερίες αυτές αποτελούν τους πυλώνες μιας πλουραλιστικής δημοκρατίας, η άσκησή τους μπορεί να περιοριστεί, ιδίως όταν ένας τέτοιος περιορισμός αντιστοιχεί σε μια πιεστική κοινωνική ανάγκη, όπως η πρόληψη αναταραχών, η προστασία των ηθών και η προστασία των δικαιωμάτων τρίτων και με την προϋπόθεση ότι ο περιορισμός συνάδει με την αρχή της αναλογικότητας και προβλέπεται από το νόμο. Το άρθρο 17 της ΕΣΔΑ προσθέτει ότι κανένα κράτος, ομάδα ή άτομο δεν έχει το δικαίωμα να επιδοθεί σε δραστηριότητα ή να εκτελέσει πράξεις που σκοπεύουν στην καταστροφή των δικαιωμάτων ή των ελευθεριών που αναγνωρίζονται από την ΕΣΔΑ, ή σε περιορισμούς των δικαιωμάτων και των ελευθεριών αυτών μεγαλύτερους από των προβλεπόμενων στη Σύμβαση.

68. The current financial crisis and its consequences on poverty and unemployment in Council of Europe member states might aggravate the present trend of resurgence of extremist movements. On the one hand, extremist groups reviewed in this memorandum will find more and more fertile ground for recruiting new members; on the other hand, other radical protest movements might become more virulent and better organised. I am thinking, in particular, of the anti-globalisation movement, some members of which have been condemned for vandalism due to their behaviour during demonstrations, or to the street protests and disorders which took place in Greece during several weeks in 2009.

68. Η τρέχουσα οικονομική κρίση και οι συνέπειές της στη φτώχεια και την ανεργία στα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, μπορεί να επιδεινώσουν την παρούσα τάση ανασυγκρότησης των εξτρεμιστικών κινημάτων. Από τη μία, οι εξτρεμιστικές ομάδες στις οποίες αναφέρεται το παρόν μνημόνιο θα βρίσκουν ολοένα και προσφορότερο έδαφος για να στρατολογήσουν νέα μέλη. Από την άλλη, άλλα ριζοσπαστικά κινήματα διαμαρτυρίας μπορεί να γίνουν περισσότερο επικίνδυνα και καλύτερα οργανωμένα. Σκέφτομαι, ιδίως, το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης, ορισμένα μέλη του οποίου καταδικάστηκαν για βανδαλισμό εξαιτίας της συμπεριφοράς τους κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ή τις διαμαρτυρίες και αναταραχές στους δρόμους που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια πολλών εβδομάδων το 2009.
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος, στα αγγλικά, βρίσκεται στον ιστότοπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Έκπληξη.

Ένας μαθηματικός γρίφος που δεν έχει σχέση με το αυτοκίνητο. Πάρτε μολύβι και χαρτί:

1.Ορίστε ένα αριθμό για το πόσες φορές θέλετε να κάνετε sex την εβδομάδα

2.Πολλαπλασιάστε αυτό τον αριθμό με το δύο (2).

3.Προσθέστε πέντε (5).

4.Πολλαπλασιάστε με πενήντα (50).

5.Αν τα γενέθλιά σας γι ’αυτό το χρόνο έχουν περάσει, προσθέστε 1760. Αλλιώς προσθέστε 1759.

6.Αφαιρέστε τον αριθμό που αντιστοιχεί στο χρόνο γέννησής σας (π.χ.: 1941, 1973, κλπ.).

Σ ’αυτό το σημείο έχετε φτάσει να έχετε ένα τριψήφιο ή τετραψήφιο αριθμό (π.χ. 130, 351, 015, 2437 κλπ).


Το πρώτο ψηφίο αυτού του αριθμού (αν είναι 3ψηφιος, ή τα πρώτα 2 ψηφία αν είναι 4ψηφιος) πρέπει να είναι :

ο αριθμός για το πόσες φορές θέλετε να κάνετε sex την εβδομάδα

Αλλά η έκπληξη έρχεται τώρα !!!!

Τα υπόλοιπα δύο ψηφία αντιστοιχούν …

Στην ηλικία σας!!!!!