Μαύρο στο ιστολόγιο του μεγαλύτερου Σωματείου του Ρεθύμνου: Όπως στην ΕΡΤ έπεσε μαύρο από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έτσι και στο Σωματείο Ξεν/ληλων Ρεθύμνου έπεσε μαύρο (ΠΑΣΚΕ), Η ενέργεια αυτή δείχνει ότι κάτι ενοχλεί μήπως οι ειδησιογραφία που υπήρχε στην σελίδα ή οι πληροφορίες για τους Ξεν/λληλους. Το ΜΑΥΡΟ είναι καλό δεν δημιουργεί προβλήματα...
Ορισμένοι λειτουργοί της δικαιοσύνης υπερασπίζουν τα συμφέροντα των εργοδοτών. Φυσικά ποιος είπε ότι η χούντα έφυγε!! Το συστημα ΝΔ το έφτιαξαν για να τους υπερασπίζουν μαζί με τα κολλητολαμόγια.

«Νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί,με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί» Καληνύχτα Νεοέλληνα, αυτός ο κόσμος δε θ' αλλάξει ποτέ, αν εσύ δεν ξυπνήσεις. Καληνύχτα...

Γυρίσαμε στην εποχή του αποφασίζουμε και διατάζουμε, τα ΜΜΕ τα ταΐζουν με χρήματα και θάβουν τις ειδήσεις. Οι κυβέρνηση των άριστον έχει γίνει των αχρήστων.

Δώσε στο ταμείο Αλληλεγγύης Αποπληρωμής του Χρέους (μαζί τα έφαγαν) για να δώσουν στις τράπεζες και εργοδότες. Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την έκαναν, οι εργοδότες οι μέτοχοι και το κόμμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Μην παραλαμβάνεται DVD και φωτοτυπίες, είναι ένα ανεπίσημο πιλοτικό πρόγραμμα για να καταργήσουν τα βιβλία.

Μαζεύτηκαν αυτοί που τα έφαγαν μαζί για να δούνε τι θα φάνε ακόμα στο στάδιο ειρήνης και φιλίας. Οι ίδιοι στα φαγοπότια πάλι. ΠΑΣΟΚ Μαζί τα έφαγαν. Πρώτα ο Πολίτης, θα ισοπεδωθεί!!!!

ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤEΒΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΙΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΓΗ.

Clipart

22 Φεβ 2014

Επισκόπηση Τύπου για οικονομικά θέματα.

Συντάκτης: Φοίβος Κλαυδιανός
ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ


  • Να θέσει στην κρίση του λαού τις δεσμεύσεις και τα μέτρα που έχει αναλάβει, ζητάει ο Αλέξης Τσίπρας από τον Αντώνη Σαμαρά, μέσω του γραπτού χαιρετισμού που έστειλε στο συνέδριο του Economist, στη Θεσσαλονίκη. Ο πρωθυπουργός είναι πολλαπλά υποχρεωμένος, δεδομένου ότι ηγείται μιας “απερχόμενης κυβέρνησης” που έχει χάσει την πολιτική της νομιμοποίηση, υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ρεπορτάζ Αυγής)

Σε υψηλούς τόνους υπογραμμίζει ειδικότερα “η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως εντεταλμένος της κυρίας Μέρκελ, καλείται από τους εταίρους της να δεσμεύσει τη χώρα, σε ένα τρίτο διαδοχικό Μνημόνιο λιτότητας. Η απερχόμενη κυβέρνηση Σαμαρά όμως”, προσθέτει στον χαιρετισμό του ο Αλ. Τσίπρας, “δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τον λαό και τον τόπο με ένα νέο Μνημόνιο, ανεξάρτητα από την ονομασία του. Οφείλει να θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού τις επιλογές και τις δεσμεύσεις της”, ρίχνει το γάντι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική πλευρά. Όμως, ο Αλ. Τσίπρας στέλνει και το σήμα στους Ευρωπαίους/ες “να βγουν ξανά στο φως της δημοκρατίας”, στις κρισιμότερες, μάλλον, ευρωεκλογές από συστάσεως του θεσμού. Και είναι ίσως οι πιο κρίσιμες στην ιστορία τους, καθώς θα διαμορφώσουν τους νέους πολιτικούς συσχετισμούς για την αντιμετώπιση της κρίσης, δηλώνει και προσθέτει: “Στις ευρωεκλογές του Μαΐου, με την ψήφο των πολιτών της, η Ευρώπη πρέπει να βγει -και θα βγει- από τη μεγάλη νύχτα του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας. Να βγει ξανά στο φως της δημοκρατίας”, υπογραμμίζοντας έτσι και το δίπολο, δημοκρατία από τη μια, νεοφιλελευθερισμός και λιτότητα από την άλλη. Ωστόσο, “για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, επείγει η συγκρότηση ενός κοινωνικού κινήματος για την αλλαγή, που θα υπερβαίνει τις πολλαπλές διαιρέσεις του νεοφιλελευθερισμού, στο εσωτερικό της Ευρώπης και των ευρωπαϊκών κοινωνιών”. Στον ίδιο χαιρετισμό, παραθέτει και το βαθύτερο διακύβευμα της δικής του υποψηφιότητας για την προεδρία της Κομισιόν: “Η αποστροφή: η Ευρώπη ή θα είναι δημοκρατική ή δεν θα υπάρξει, συμπυκνώνει το πολιτικό μήνυμα της υποψηφιότητάς μου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκ μέρους του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Είναι μια υποψηφιότητα που συμβολίζει τη συνύφανση ανάμεσα στο εθνικό και το ευρωπαϊκό. Ότι, δηλαδή, η αλλαγή στην Ελλάδα είναι αλληλένδετη με την αλλαγή στην Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά έχει συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στην Ευρώπη. Για την εξαίρεση των δημόσιων επενδύσεων από το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο και για ένα ‘ευρωπαϊκό New Deal’, με επενδύσεις στη γνώση και την καινοτομία, το περιβάλλον και τα δίκτυα υποδομών. Η δική μας πολιτική δεν υπηρετεί την υφεσιακή λιτότητα της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης. Υπηρετεί τη δημοκρατία, την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών, την ανάπτυξη και τη συλλογική ευημερία”. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι το συνέδριο πραγματοποιείται σε μια συγκυρία καθοριστική για την Ελλάδα και την Ευρώπη, διότι η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα στρατηγικό αδιέξοδο και η επιλογή της λιτότητας καταστρέφει όχι μόνο τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή, αλλά και το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης, γνωστοποιεί στους συνέδρους ότι δεν μπόρεσε να παραστεί και να μιλήσει “για λόγους ανωτέρας βίας”.

  • Προεκλογικό νομοσχέδιο σκούπα με παρέμβαση Σαμαρά για φορολογικά ζητήματα που έχουν δημιουργήσει αντιδράσεις κατατίθεται την επόμενη Πέμπτη

Σε διορθωτικές κινήσεις των τελευταίων φορολογικών νόμων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών με νομοσχέδιο που καταθέτει την επόμενη Πέμπτη (27/2) στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, με το σχέδιο νόμου θα αμβλύνονται τα πρόστιμα για τη μη έκδοση αποδείξεων, μειώνονται οι επιβαρύνσεις για τους αγρότες και αυξάνεται το ακατάσχετο ποσό από μισθούς και συντάξεις στα 1.500 ευρώ από 1.000 ευρώ που είναι σήμερα. Επίσης έρχονται βελτιώσεις στον φόρο υπεραξίας ακινήτων και μετοχών, καθώς και ρυθμίσεις για τον συμψηφισμό χρεών στο Δημόσιο (στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα). Επίσης, με τις νέες διατάξεις αποσυνδέεται η υποβολή της δήλωσης ΦΠΑ από την πληρωμή του φόρου, ενώ θα διορθωθούν και οι διατάξεις για τα επιδόματα των ένστολων. Το σχέδιο νόμου θα συμπεριλαμβάνει και άλλες ρυθμίσεις για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Αρχικώς είχε αποφασισθεί το νομοσχέδιο να κατατεθεί πριν από την άφιξη της τρόικας, ωστόσο, η νομική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών ζήτησε επιπλέον χρόνο προκειμένου να αποφευχθούν λάθη όπως στα περισσότερα φορολογικά νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί τον τελευταίο διάστημα. Ειδικότερα το σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνει.

Βλέπε συνημμένο (το ρεπορτάζ της Καθημερινής με τις αλλαγές που προωθούνται)
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΕΛΛΑΔΑ)

  • Πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Για εξάλειψη των δύο αιτιών της οικονομικής κρίσης, δηλαδή των μεγάλων δίδυμων ελλειμμάτων στον προϋπολογισμό και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κάνει λόγο το υπουργείο Οικονομικών

Πλεόνασμα 1,2 δις ευρώ ή 0,7% του ΑΕΠ κατέγραψε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών του 2013, έναντι ελλείμματος 4,6 δις ευρώ το 2012 και ελλείμματος 20,6 δις ευρώ το 2011. Η Ελλάδα εμφανίζει πλεόνασμα για πρώτη φορά στην ιστορία της, επιτυγχάνοντας δε μία εντυπωσιακή προσαρμογή, καθώς εξαλείφει το ένα από τα δύο ελλείμματα που την οδήγησαν στο Μνημόνιο. Όπως επισημαίνουν οικονομολόγοι και πριν το 1948, όταν άρχισε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων, η χώρα αντιμετώπιζε μόνον ελλείμματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, η επίτευξη του πλεονάσματος αυτού προήλθε από τη νέα συρρίκνωση του εμπορικού ισοζυγίου στα 17,3 δις από 19,6 δις το 2012, εξ αιτίας της συνεχιζόμενης σημαντικής πτώσης των εισαγωγών αλλά και της ελαφριάς αύξησης των εισαγωγών. Επίσης, το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών αυξήθηκε στα 16,8 δις από 15,1 δις το 2012, λόγω κυρίως του Τουρισμού, από τον οποίο κατεγράφησαν έσοδα 11,9 δις έναντι 10,4 δις ευρώ το 2012. Πέραν αυτών, θετική ήταν και η εξέλιξη του πλεονάσματος του ισοζυγίου τρεχουσών μεταβιβάσεων που διαμορφώθηκε στο 4,4 δις το 2013 από 1,4 δις το 2012. Η αύξηση αυτή προήλθε από τις ιδιαιτέρως ενισχυμένες μεταβιβάσεις της ΕΕ προς την Ελλάδα, οι οποίες έφτασαν στα 6,4 δις το 2013, από 4 δις το 2012.

«Το πλεόνασμα στο εξωτερικό ισοζύγιο της χώρας, σε συνδυασμό με το πρωτογενές πλεόνασμα που επετεύχθη στον κρατικό προϋπολογισμό το 2013, εξαλείφουν πια τα δυο αίτια της ελληνικής οικονομικής κρίσης, δηλαδή τα μεγάλα δίδυμα ελλείμματα στον προϋπολογισμό και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών», επισημαίνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Σηματοδοτείται έτσι, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, η έναρξη αναστροφής των παλαιών και επίμονων τάσεων ελλειμμάτων της ελληνικής οικονομίας και «αποτελεί θετικό οιωνό για την εκπλήρωση των εκτιμήσεων για το 2014 ως το έτος επιστροφής της οικονομίας σε τροχιά υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης». Σχολιάζοντας τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΤτΕ, το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει πως είναι ιδιαίτερης αξίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας η παρατήρηση πως το πλεόνασμα οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στη σημαντική βελτίωση του εμπορικού ελλείμματος (12%).

  • Ύφεση και υψηλό ενεργειακό κόστος διαλύουν την βαριά ελληνική βιομηχανία (ρεπορτάζ Αυγής)

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη καθώς η εσωτερική ζήτηση έχει καταβαραθρωθεί ενώ το υψηλό ενεργειακό κόστος υπονομεύει την ανταγωνιστικότητά της στο εξωτερικό. Οι μνημονιακές πολιτικές της ύφεσης, της κατάρρευσης της αγοράς και της ζήτησης καθιστούν άμεσο τον κίνδυνο “λουκέτου” σε μεγάλα ονόματα της ελληνικής βιομηχανίας και ισχυρή την απειλή της ανεργίας ή της υποαπασχόλησης για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Ακόμη περισσότερο, αποσαθρώνουν τον όποιο παραγωγικό ιστό της χώρας και απομακρύνουν την προοπτική ανασυγκρότησης έστω και μεσοπρόθεσμα.

Οι τελευταίες εξελίξεις στη χαλυβουργία σηματοδοτούν τον κίνδυνο απώλειας εκατοντάδων θέσεων εργασίας, αλλά και την περαιτέρω αποβιομηχάνιση της χώρας. Στον χώρο της μεταλλουργίας, μόνο, η κατάσταση είναι δραματική: έχουν προχωρήσει σε διαθεσιμότητες η Χαλυβουργική και η Χαλυβουργία και σε απολύσεις η Χαλυβουργία Βόλου, η Sovel έκανε περικοπές μισθών και ατομικές συμβάσεις, η Βιοχάλκο μετέφερε την έδρα της, ενώ σημαντικές ζημιές καταγράφουν γνωστές εταιρείες του χώρου (όπως Σιδενόρ, Χαλκόρ κ.ά.), που έχουν λάβει έκτακτα μέτρα (νυχτερινή λειτουργία κ.λπ.) και η ΛΑΡΚΟ παραπαίει λόγω καταστροφικών κυβερνητικών επιλογών. Άλλωστε με “λουκέτο” φέρεται ότι απειλείται άμεσα μεγάλη κλωστοϋφαντουργία, ενώ η Nutriart Κατσέλης, η καπνοβιομηχανία Γεωργιάδης, οι χαρτοβιομηχανίες Diana και Delica είναι μερικά μόνο από τα ονόματα της βιομηχανίας που ανήκουν πια στο παρελθόν.

Ένας ακόμα παραγωγικός κλάδος, αυτός του αλουμινίου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου διαμηνύοντας ότι έχει φτάσει στα όρια αντοχής του και ζητώντας να επιλυθεί το θέμα του υψηλού ενεργειακού κόστους. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου Ε. Ταφρόγλου σε σχετική εκδήλωση επισήμανε ότι ο ελληνικός κλάδος αλουμινίου με 7.000 εταιρείες, 30.000 εργαζόμενους και έντονη εξαγωγική δραστηριότητα δεν θα μπορέσει να παραμείνει για πολύ ακόμα στη ζωή αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα του κόστους ενέργειας. Ανέφερε ότι οι ελληνικές εταιρείες πληρώνουν 40% ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και κατά 50% ακριβότερο φυσικό αέριο. Σημείωσε δε ότι το τελευταίο διάστημα οι επιχειρήσεις του κλάδου αντιμετωπίζουν παράλληλα αθέμιτο ανταγωνισμό με εισαγωγές προϊόντων κυρίως από Τουρκία, τα οποία δεν πληρούν τις προδιαγραφές της ΕΕ, για τοποθέτηση σε κατοικίες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, που παρευρέθη στην εκδήλωση, δεν έδωσε καμία απάντηση στα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, αλλά παρέπεμψε στις επιτροπές που έχουν συσταθεί με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Σημείωσε ότι συγκροτήθηκε η διυπουργική για τη βιομηχανική πολιτική καθώς και ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για μείωση του ενεργειακού κόστους και για τη χρηματοδότηση. Σημειώνεται ότι αναμένονται ανακοινώσεις εντός των ημερών για τη “διακοψιμότητα” και την τιμή του φυσικού αερίου. Ο υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να συνεχιστεί και στο νέο ΕΣΠΑ το πρόγραμμα “εξοικονόμηση κατ’ οίκον”, ενώ ανήγγειλε ότι μελετάται η θέσπιση φορολογικών κινήτρων για τις δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στις κατοικίες, τα οποία θα χρηματοδοτούνται από τα αδιάθετα ποσά του προϋπολογισμού για επίδομα θέρμανσης.

Στο μεταξύ, 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας αναφέρονται στην αυθαίρετη και αδικαιολόγητη απόφαση της Χαλυβουργικής για διαθεσιμότητα 194 εργαζομένων με την ανοχή του υπουργείου. Σημειώνουν ότι η εταιρεία αποφάσισε αυθαίρετα να μετακυλίσει το πρόβλημα στους εργαζόμενους αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην καθημερινότητα των ίδιων και των οικογενειών τους. Τονίζουν ότι οι εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές οδηγούν τα τελευταία χρόνια σε συνεχή συρρίκνωση των μεγάλων παραγωγικών μονάδων και αποβιομηχάνιση της χώρας, ενώ το υπουργείο Εργασίας ακολουθώντας πολιτική Ποντίου Πιλάτου “νίπτει τας χείρας του”.

  • 413 επώνυμοι στη λίστα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η οποία διαβιβάστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ερώτηση από βουλευτές της ΝΔ για την αποκάλυψη των στοιχείων των δημάρχων που περιλαμβάνονται στη λίστα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση πεπραγμένων της Αρχής για το 2013, έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη συνολικά 413 υποθέσεις για ψευδείς δηλώσεις ενώ «πρωταθλητές» στην απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων είναι οι άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ακολουθούν οι γιατροί του ΕΣΥ. Ο πρόεδρος της Αρχής Παναγιώτης Νικολούδης κάνει λόγο στην έκθεση για «ένα ιδιαίτερο είδος οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας», για «εγκληματικές συμπεριφορές» αλλά και για «φαινόμενο καταλήστευσης των τραπεζών εκ των έσω». Παράλληλα, αναφέρεται σε «δυσχέρειες που υπήρξαν για να αντληθούν στοιχεία και πληροφορίες από τις ελεγχόμενες τράπεζες τα οποία στρέφονται εναντίον των διοικήσεων τους». Στη «Λίστα Νικολούδη», καταγράφονται χωρίς να κατονομάζονται, μεταξύ άλλων, 75 περιπτώσεις δημάρχων και έξι περιφερειαρχών, 62 γιατρών νοσοκομείων, 48 προέδρων ΝΠΔΔ, 37 μελών επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών, 18 δημοσιογράφων, 7 διαιτητών επαγγελματικού αθλητισμού. Αξίζει να τονιστεί ότι σύμφωνα με την έκθεση, η Αρχή για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», δέσμευσε 200.136.281 ευρώ ως εγκληματικό προϊόν από 207 υποθέσεις τις οποίες έχει στείλει στη Δικαιοσύνη, εκ των οποίων περίπου 73 εκατ. ευρώ αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, 124 εκατ. άλλα οικονομικά εγκλήματα, 1,5 εκατ. ευρώ ηλεκτρονικές απάτες και 1,1 εκατ. ευρώ υποθέσεις ναρκωτικών. Τέλος, σημειώνεται ότι η Αρχή, με διεθνή συνεργασία, εντόπισε τραπεζικούς λογαριασμούς σε off-shore εταιρίες στο εξωτερικό στους οποίους κρύβονται χρήματα που προέρχονταν από δωροληψία κρατικών αξιωματούχων που μετείχαν στην κατάρτιση και εκτέλεση συμβάσεων προμήθειας οπλικών συστημάτων. Είκοσι βουλευτές της ΝΔ, με ερώτηση τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, ζητούν την αποκάλυψη στοιχείων των δημάρχων που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος».
  • «Ένα κούρεμα χρέους για την Ελλάδα δεν αποτελούσε ως τώρα θέμα, αλλά τώρα ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιβεβαιώνει για πρώτη φορά υποθέσεις εργασίας σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ η Αριστερά προειδοποιεί για ενδεχόμενη επιβάρυνση των φορολογουμένων», γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη», που αναφέρεται σε δήλωση της αντιπρόεδρου του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

«Η (γερμανική) κυβέρνηση θέλει πάλι να πει ψέματα στην κοινή γνώμη μέχρι το καλοκαίρι – μάλλον μέχρι μετά τις ευρωεκλογές», δηλώνει η κυρία Βάγκενκνεχτ στην εφημερίδα, αναφερόμενη στην απάντηση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών σε ερώτηση της κοινοβουλευτικής της Ομάδας στη Μπούντεσταγκ. Σε αυτή την απάντηση, ο υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ «επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός εσωτερικού εγγράφου του υπουργείου, το οποίο επεξεργάζεται τα σενάρια για μια επιπρόσθετη χρηματοδότηση ή ένα κούρεμα χρέους για την Ελλάδα», αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα μέχρι τώρα πάντα διαψεύδονταν. Κατά τον κ. Κάμπετερ, πρόκειται για ένα «κείμενο εργασίας», το οποίο είχε συνταχθεί από το υπουργείο Οικονομικών ως βάση συζήτησης στο εσωτερικό της κυβέρνησης. «Η εσωτερική διαδικασία διαμόρφωσης άποψης στην κυβέρνηση για αυτό το θέμα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη», αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου. Το έγγραφο, όπως διευκρινίζεται, «δεν προσφέρεται ακόμη για τη δημοσιοποίηση αποσπασματικών ή την πρόωρων αποτελεσμάτων». Η κ. Βάγκενκνεχτ εκτιμά ότι η απάντηση του υπουργείου επιβεβαιώνει τη θέση του κόμματός της ότι οι τράπεζες και οι κατέχοντες θα συνεχίσουν να προστατεύονται από απώλειες μέσω των δισεκατομμυρίων των φορολογούμενων. «Ο υπουργός Οικονομικών σκέφτεται μάλλον και ένα κούρεμα χρέους», δηλώνει και προσθέτει ότι το κούρεμα θα ήταν τώρα ακριβό και για τη Γερμανία, διότι τα ελληνικά ομόλογα δεν βρίσκονται πλέον στους επενδυτές, αλλά, μέσω της ομπρέλας διάσωσης, στους φορολογούμενους. «Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη. Χωρίς έναν φόρο περιουσίας για τους Έλληνες ολιγάρχες, δεν γίνεται», τονίζει η αντιπρόεδρος της Αριστεράς. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο πεντασέλιδο εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου για την Ελλάδα αναφέρονται διάφορες δυνατότητες για το πώς η κυβέρνηση θα μπορούσε να προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ για το θέμα της Ελλάδας. «Αναφέρονται τόσο ένα δεύτερο κούρεμα χρέους όσο και ένα ‘περιορισμένο πρόσθετο πρόγραμμα’, στο οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει νέο χρήμα από τον ΕΜΣ. Σύμφωνα με το κείμενο εργασίας, ένα τρίτο πακέτο για την Ελλάδα θα μπορούσε να κυμαίνεται μεταξύ 10 και 20 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα ήταν συνδεδεμένο με τον όρο η κυβέρνηση στην Αθήνα να προχωρήσει πιο αποφασιστικά από ό,τι ως τώρα τις μεταρρυθμίσεις» σημειώνεται στο δημοσίευμα, αλλά διευκρινίζεται ακόμη και το γεγονός ότι «εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών ήδη διέψευσε ότι σχεδιάζεται ένα νέο κούρεμα».

  • «Καμπανάκι» για τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, ο οποίος θα μπορούσε να εκτροχιάσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας και να καθυστερήσει τις συζητήσεις για πιθανό τρίτο πακέτο βοήθειας, κρούει η HSBC.

Όπως αναφέρει η τράπεζα σε έκθεσή της, με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου, ένα ισχυρό αποτέλεσμα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών του Μαΐου για τον ΣΥΡΙΖΑ, πιθανόν να ανοίξει τον δρόμο για πρόωρες εκλογές. Ακόμη, όμως, και αν το ενδεχόμενο αυτό αποφευχθεί μετά τις εκλογές του Μαΐου, υπάρχει και πάλι η πιθανότητα πρόωρων εκλογών αργότερα πριν το πρώτο τρίμηνο του 2015, αν κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν συμφωνήσουν για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η θητεία του οποίου λήγει του χρόνου την άνοιξη, υποστηρίζει η HSBC. «Υπό αυτή την έννοια, η κυβέρνηση πιθανόν να παραμείνει σε προεκλογικό κλίμα, ενώ η λιτότητα προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια στους ψηφοφόρους», αναφέρεται στην έκθεση. «Αυτό πιθανόν να προκαλέσει επιπλοκές στο πρόγραμμα της τρόικας και στις συζητήσεις για πιθανό τρίτο μνημόνιο, ακόμη και αν η τρέχουσα αξιολόγηση ολοκληρωθεί επιτυχώς και καλυφθούν οι μεγάλες λήξεις ομολόγων του Μαΐου, κοντά στα 10 δισ. ευρώ.»
  • Σύντομα
  • Πιο φτηνά από οικόπεδο στον Ασπρόπυργο πωλείται το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού. Ιδιωτικοποιήσεις προς 70 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο πρόκειται να εκποιηθεί η περιοχή του Ελληνικού κατήγγειλε με συνέντευξή της στην εκπομπή Οικονομία στο ρ/σ/ “Στο Κόκκινο” η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη.

Βλέπε συνημμένο (το ακουστικό απόσπασμα της συνέντευξης από Στο Κόκκινο)
  • Σύμφωνα με το «κακό σενάριο», όπως το περιέγραψε αν κυριαρχήσει στις εκλογές η άποψη «όχι στην συνέχιση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» την επόμενη μέρα «θα υπάρχουν 3.000 άτομα στις Σκουριές, θα έρθουν όλοι οι αναρχικοί, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ απ`όλη την Ελλάδα με τους βουλευτές τους, ίσως και κάποιοι άλλοι. Όπως θα γνωρίζετε μας έχουν επισκεφθεί βουλευτές από τον Καναδά και την Γερμανία που θέλουν να λέγονται οικολόγοι -πράσινοι γιατί αυτοί έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία απ`ότι έχουμε εμείς στην περιοχή μας, έτσι νομίζουν…. το θέμα έχει διεθνοποιηθεί ήδη αυτή την στιγμή και θα διεθνοποιηθεί ακόμη περισσότερο». «Θα γίνει καμία επένδυση στις Σκουριές με 3.000 άτομα και με 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ευρωβουλευτές;» διερωτάται για να απαντήσει: «Σαφώς και όχι». «Και η επόμενη κίνηση ξέρετε ποια είναι;» συνεχίζει την διερώτηση ο κ. Πάχτας για να απαντήσει πάλι ο ίδιος: «Ίσως οι εργαζόμενοι κάψουν κάποιο χωριό και θα έχουμε ανθρώπινα θύματα…».
  • Σε εξέλιξη είναι από χθες και συνεχίζεται σήμερα μια μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που έκανε λαθρεμπόριο καυσίμων. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ έχουν γίνει μέχρι τώρα σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Πέραμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν σε ολόκληρη της Αττική έχει διακινήσει χιλιάδες τόνους πετρελαίου. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 30 προσαγωγές, οι 12 μετατράπηκαν σε συλλήψεις ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο κρατικοί υπάλληλοι. Μάλιστα ο ένας είναι ανώτερος δημόσιος υπάλληλος, υπεύθυνος για ελέγχους σε πρατήρια και εταιρείες. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται ιδιοκτήτες πρατηρίων και παράγοντες εταιρειών διακίνησης πετρελαίου. Οι κατηγορίες είναι λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα καθώς και ενεργητική και παθητική δωροδοκία.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΔΙΕΘΝΗ)

  • Στην επιβολή εφάπαξ φόρου στους πολίτες των χωρών που απειλούνται με χρεοκοπία επανέρχεται με συνέντευξή του ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στης Γερμανίας(Bundesbank) Γενς Βάιντμαν

Η Μπούντεσμπανκ δεν προτείνει φόρο περιουσίας ή κεφαλαίων, αλλά στην νομισματική ένωση θα μπορούσε κανείς —σε κατάσταση ανάγκης— να ζητήσει την συνεισφορά των πολιτών της ίδιας της χώρας πριν ζητήσει την βοήθεια των πολιτών άλλης χώρας, δήλωσε επαναφέροντας στο τραπέζι τοποθέτηση της Μπούντεσμπανκ. Σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο κ. Βάιντμαν υποστηρίζει ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εάν προχωρήσει στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, θα μετατραπεί σε «σκλάβο της πολιτικής», καθώς, όπως εκτιμά, ένα τέτοιο βήμα θα δυσχέραινε την προσπάθειά της να ασκήσει νομισματική πολιτική. Παραδέχεται ωστόσο ότι οι πιθανότητες να τεθεί σύντομα σε εφαρμογή το πρόγραμμα (ΟΜΤ) είναι περιορισμένες. «Αυτή τη στιγμή, όπως το βλέπω εγώ, δεν τίθεται καν ζήτημα αγοράς ομολόγων», δηλώνει ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ.
 Αποστολή / Αποθήκευση    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Έκπληξη.

Ένας μαθηματικός γρίφος που δεν έχει σχέση με το αυτοκίνητο. Πάρτε μολύβι και χαρτί:

1.Ορίστε ένα αριθμό για το πόσες φορές θέλετε να κάνετε sex την εβδομάδα

2.Πολλαπλασιάστε αυτό τον αριθμό με το δύο (2).

3.Προσθέστε πέντε (5).

4.Πολλαπλασιάστε με πενήντα (50).

5.Αν τα γενέθλιά σας γι ’αυτό το χρόνο έχουν περάσει, προσθέστε 1760. Αλλιώς προσθέστε 1759.

6.Αφαιρέστε τον αριθμό που αντιστοιχεί στο χρόνο γέννησής σας (π.χ.: 1941, 1973, κλπ.).

Σ ’αυτό το σημείο έχετε φτάσει να έχετε ένα τριψήφιο ή τετραψήφιο αριθμό (π.χ. 130, 351, 015, 2437 κλπ).


Το πρώτο ψηφίο αυτού του αριθμού (αν είναι 3ψηφιος, ή τα πρώτα 2 ψηφία αν είναι 4ψηφιος) πρέπει να είναι :

ο αριθμός για το πόσες φορές θέλετε να κάνετε sex την εβδομάδα

Αλλά η έκπληξη έρχεται τώρα !!!!

Τα υπόλοιπα δύο ψηφία αντιστοιχούν …

Στην ηλικία σας!!!!!