Μαύρο στο ιστολόγιο του μεγαλύτερου Σωματείου του Ρεθύμνου: Όπως στην ΕΡΤ έπεσε μαύρο από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έτσι και στο Σωματείο Ξεν/ληλων Ρεθύμνου έπεσε μαύρο (ΠΑΣΚΕ), Η ενέργεια αυτή δείχνει ότι κάτι ενοχλεί μήπως οι ειδησιογραφία που υπήρχε στην σελίδα ή οι πληροφορίες για τους Ξεν/λληλους. Το ΜΑΥΡΟ είναι καλό δεν δημιουργεί προβλήματα...
Ορισμένοι λειτουργοί της δικαιοσύνης υπερασπίζουν τα συμφέροντα των εργοδοτών. Φυσικά ποιος είπε ότι η χούντα έφυγε!! Το συστημα ΝΔ το έφτιαξαν για να τους υπερασπίζουν μαζί με τα κολλητολαμόγια.

«Νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί,με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί» Καληνύχτα Νεοέλληνα, αυτός ο κόσμος δε θ' αλλάξει ποτέ, αν εσύ δεν ξυπνήσεις. Καληνύχτα...

Γυρίσαμε στην εποχή του αποφασίζουμε και διατάζουμε, τα ΜΜΕ τα ταΐζουν με χρήματα και θάβουν τις ειδήσεις. Οι κυβέρνηση των άριστον έχει γίνει των αχρήστων.

Δώσε στο ταμείο Αλληλεγγύης Αποπληρωμής του Χρέους (μαζί τα έφαγαν) για να δώσουν στις τράπεζες και εργοδότες. Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την έκαναν, οι εργοδότες οι μέτοχοι και το κόμμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Μην παραλαμβάνεται DVD και φωτοτυπίες, είναι ένα ανεπίσημο πιλοτικό πρόγραμμα για να καταργήσουν τα βιβλία.

Μαζεύτηκαν αυτοί που τα έφαγαν μαζί για να δούνε τι θα φάνε ακόμα στο στάδιο ειρήνης και φιλίας. Οι ίδιοι στα φαγοπότια πάλι. ΠΑΣΟΚ Μαζί τα έφαγαν. Πρώτα ο Πολίτης, θα ισοπεδωθεί!!!!

ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤEΒΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΙΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΓΗ.

Clipart

11 Μαρ 2010

Γ. Ρωμανιάς για τα νέα μέτρα.

Η ανεργία θα εκτοξευθεί έως το καλοκαίρι, οι εργοδότες θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν τις εξελίξεις στο Δημόσιο με σοβαρή απειλή για τα εισοδήματα των ιδιωτικών υπαλλήλων και η κυβέρνηση θα δει έκπληκτη τα δημόσια έσοδα να περιορίζονται. Κάπως έτσι περιγράφει στο tvxs.gr την προοπτική της ελληνικής οικονομίας ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ, Γιώργος Ρωμανιάς, ο οποίος, μάλιστα, επισημαίνει ότι εγείρονται και νομικά ζητήματα ως προς την εφαρμογή των επαχθών οικονομικών μέτρων.

Οι δυσοίωνες εκτιμήσεις διατυπώθηκαν την ημέρα έγκρισης του σχετικού νομοσχεδίου από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και λίγες ώρες αφότου ο κ. Αμαντέου Αλφατάζ -εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν- επιχειρούσε να ανοίξει το δρόμο για τη μείωση των εισοδημάτων και στον ιδιωτικό τομέα: «τα μέτρα για τους μισθούς του δημοσίου έχουν επίπτωση και στον ιδιωτικό τομέα, με την έννοια ότι στην ίδια αγορά εργασίας είναι φυσικό να υπάρχει αλληλεπίδραση ανάμεσα στους μισθούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα». Ο ίδιος έθεσε ζήτημα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας: «μειώθηκε αισθητά τα τελευταία χρόνια» και μετέφερε την πεποίθηση του κ. Ρεν ότι «δεν υπάρχει τίποτα πιο αντικοινωνικό και αντιανταγωνιστικό για μια χώρα από το να διατηρεί δημοσιοοικονομική ανισορροπία».

Η παρέμβαση του κ. Αλφατάζ προκάλεσε εντύπωση στον κ. Ρωμανιά: «Από τη μία πλευρά λέει ότι οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα στο Δημόσιο υλοποιούνται απλώς και μόνο για να περιοριστούν οι εκταμιεύσεις του κρατικού προϋπολογισμού, από την άλλη πλευρά έρχεται και θέτει ζήτημα εφαρμογής τους και στον ιδιωτικό τομέα, επικαλούμενος τη μειωμένη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας! Αυτό, όταν ο υπουργός Εργασίας μετέφερε ότι στη συνάντησή του με τον Όλι Ρεν δεν ειπώθηκε τίποτα για τον ιδιωτικό τομέα, και δηλώνει σίγουρος ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα...».

«Δεν διατηρώ καμία αμφιβολία ότι οι εργοδοτικοί φορείς θα αξιοποιήσουν τις εξελίξεις στο δημόσιο τομέα και θα επιχειρήσουν να σκληρύνουν τη στάση τους», δηλώνει ο κ. Ρωμανιάς, ο οποίος επισημαίνει ότι ακόμη δεν έχει υπογραφεί η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ήδη, όπως αναφέρει, έχει αρχίσει να διατυπώνεται η πρόταση διαίρεσης του 13ου και του 14ου μισθού στους υπόλοιπους 12 μισθούς, ένα σενάριο το οποίο θα σημαίνει κατάργηση του θεσμού: «Δηλαδή, καταργώ το 13ο και το 14ο και «χρυσώνω το χάπι» με το γεγονός ότι επί του παρόντος τα χρήματα θα περιληφθούν στους 12 μισθούς. Και σε 1-2 χρόνια τι θα συμβεί;» Ο ίδιος διαμηνύει ότι μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο «η ΓΣΕΕ θα αντισταθεί αγρίως, όμως είναι ένα πρόσθετο πρόβλημα».

Ερμηνεύοντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ διαπιστώνει αφενός «μειώσεις μισθών και συντάξεων», αφετέρου «έμμεσες επιβαρύνσεις είτε μέσω του ΦΠΑ, είτε με την άνοδο στην τιμή της βενζίνης, είτε με την άνοδο των τιμών στα ποτά και τσιγάρα, είτε με την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ». Οι επιβαρύνσεις αφορούν «κυρίως στη μέση αστική τάξη, η οποία στηρίζει την ελληνική οικονομία», σημειώνει, προβλέποντας «μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των μικρομεσαίων, στον τουρισμό και στις επενδύσεις στις ιδιωτικές κατοικίες». Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανιά, «από τη στιγμή που αυτοί οι 3 κλάδοι θα «πνιγούν», η ανεργία θα εκτοξευθεί, αντί να βρούμε μέτρα που θα τους ενισχύσουν, δημιουργούμε πρόσθετα προβλήματα». Μάλιστα, ο ίδιος εκτιμά ότι έως τον Ιούνιο οι άνεργοι στην Ελλάδα, από 700.000 που είναι σήμερα (σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ.Εργασίας), θα έχουν ξεπεράσει το 1.250.000.

Η ανησυχία του επιστημονικού συνεργάτη της ΓΣΕΕ, όμως, δεν σταματά εδώ. Επεκτείνεται και στα προσδοκώμενα δημοσιονομικά οφέλη από τα μέτρα: «Θα βρεθούν προ εκπλήξεων, Με το «πνίξιμο» της οικονομίας και με την ένταση που θα έχει η ύφεση, τα δημόσια έσοδα θα περιοριστούν». Ανάμεσα σε άλλα, υπογραμμίζει ότι «η αύξηση του ΦΠΑ κατά 2% δεν θα δημιουργήσει νέα έσοδα για το κράτος, διότι θα περιοριστεί ο τζίρος των επιχειρήσεων».

Στο μεταξύ, οι περικοπές σε επιδόματα και μισθούς του Δημοσίου ενδέχεται να προσκρούσουν σε νομικά κωλύματα. Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανιά, «νομικά ζητήματα θα εγερθούν σε πολλά σημεία, όπως η περικοπή των επιδομάτων στο Δημόσιο κατά 12%», καθώς «υπάρχει νομολογία από τα ανώτατα δικαστήρια της Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία τα επιδόματα θεωρούνται μισθοί, επομένως δεν μπορεί να γίνει περικοπή».

Επιπλέον, «υπάρχει και θέμα με τους μισθούς των ΔΕΗ, ΟΤΕ και λοιπών ΔΕΚΟ, οι οποίοι έχουν καθοριστεί με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, έρχεται το νομοθέτημα και προσπερνάει τις ΣΣΕ και τις αποφάσεις διαιτησίας». «Αυτό θα ακυρωθεί 100%, διότι η ελληνική νομοθεσία έχει περιλάβει και τις διεθνείς συμβάσεις εργασίας '87 και '98, οι οποίες απαγορεύουν την ανατροπή των αποφάσεων ακόμη και με νόμο. Το Σύνταγμα υπαγορεύει ρητώς ότι νόμοι που βασίζονται σε διεθνείς συμβάσεις δεν μπορούν να ακυρωθούν από άλλους τυπικούς νόμους. Το ίδιο ισχύει και για τις συντάξεις στη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ. Όλες αυτές οι ρυθμίσεις θα τύχουν της ανάλογης αντιμετώπισης από τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια», προβλέπει ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ.

Πηγη: tvxs.gr

1 σχόλιο:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

Προς το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

Έκπληξη.

Ένας μαθηματικός γρίφος που δεν έχει σχέση με το αυτοκίνητο. Πάρτε μολύβι και χαρτί:

1.Ορίστε ένα αριθμό για το πόσες φορές θέλετε να κάνετε sex την εβδομάδα

2.Πολλαπλασιάστε αυτό τον αριθμό με το δύο (2).

3.Προσθέστε πέντε (5).

4.Πολλαπλασιάστε με πενήντα (50).

5.Αν τα γενέθλιά σας γι ’αυτό το χρόνο έχουν περάσει, προσθέστε 1760. Αλλιώς προσθέστε 1759.

6.Αφαιρέστε τον αριθμό που αντιστοιχεί στο χρόνο γέννησής σας (π.χ.: 1941, 1973, κλπ.).

Σ ’αυτό το σημείο έχετε φτάσει να έχετε ένα τριψήφιο ή τετραψήφιο αριθμό (π.χ. 130, 351, 015, 2437 κλπ).


Το πρώτο ψηφίο αυτού του αριθμού (αν είναι 3ψηφιος, ή τα πρώτα 2 ψηφία αν είναι 4ψηφιος) πρέπει να είναι :

ο αριθμός για το πόσες φορές θέλετε να κάνετε sex την εβδομάδα

Αλλά η έκπληξη έρχεται τώρα !!!!

Τα υπόλοιπα δύο ψηφία αντιστοιχούν …

Στην ηλικία σας!!!!!