Μαύρο στο ιστολόγιο του μεγαλύτερου Σωματείου του Ρεθύμνου: Όπως στην ΕΡΤ έπεσε μαύρο από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έτσι και στο Σωματείο Ξεν/ληλων Ρεθύμνου έπεσε μαύρο (ΠΑΣΚΕ), Η ενέργεια αυτή δείχνει ότι κάτι ενοχλεί μήπως οι ειδησιογραφία που υπήρχε στην σελίδα ή οι πληροφορίες για τους Ξεν/λληλους. Το ΜΑΥΡΟ είναι καλό δεν δημιουργεί προβλήματα...
Ορισμένοι λειτουργοί της δικαιοσύνης υπερασπίζουν τα συμφέροντα των εργοδοτών. Φυσικά ποιος είπε ότι η χούντα έφυγε!! Το συστημα ΝΔ το έφτιαξαν για να τους υπερασπίζουν μαζί με τα κολλητολαμόγια.

«Νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί,με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί» Καληνύχτα Νεοέλληνα, αυτός ο κόσμος δε θ' αλλάξει ποτέ, αν εσύ δεν ξυπνήσεις. Καληνύχτα...

Γυρίσαμε στην εποχή του αποφασίζουμε και διατάζουμε, τα ΜΜΕ τα ταΐζουν με χρήματα και θάβουν τις ειδήσεις. Οι κυβέρνηση των άριστον έχει γίνει των αχρήστων.

Δώσε στο ταμείο Αλληλεγγύης Αποπληρωμής του Χρέους (μαζί τα έφαγαν) για να δώσουν στις τράπεζες και εργοδότες. Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την έκαναν, οι εργοδότες οι μέτοχοι και το κόμμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Μην παραλαμβάνεται DVD και φωτοτυπίες, είναι ένα ανεπίσημο πιλοτικό πρόγραμμα για να καταργήσουν τα βιβλία.

Μαζεύτηκαν αυτοί που τα έφαγαν μαζί για να δούνε τι θα φάνε ακόμα στο στάδιο ειρήνης και φιλίας. Οι ίδιοι στα φαγοπότια πάλι. ΠΑΣΟΚ Μαζί τα έφαγαν. Πρώτα ο Πολίτης, θα ισοπεδωθεί!!!!

ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤEΒΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΙΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΓΗ.

Clipart

1 Νοε 2007

Σχετικο άρθρο από εφημερίδα της Κρήτης. Οι ξενοδόχοι είναι μόνο του......

Συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά και προβληματισμός για τον τουρισμό της Κρήτης από τις Ενώσεις Ξενοδόχων
30/10/07 Ρεπορτάζ Ελένη Βασιλάκη

Ίδια γεύση με τη φετινή χρονιά σε ότι αφορά την τουριστική κίνηση και το προερχόμενο από αυτήν συνάλλαγμα θα έχει και η επόμενη σύμφωνα με τα προεδρεία των Ενώσεων Ξενοδόχων της Κρήτης που συνεδρίασαν χθες στο Ηράκλειο για να κάνουν τον απολογισμό της τουριστικής περιόδου που μόλις έκλεισε και να συμφωνήσουν γύρω από το πώς θα προωθήσουν τα κοινά προβλήματα τους προς την Πολιτεία.

Οι ξενοδόχοι της Κρήτης συνειδητοποιούν πως δεν μπορούν υπό τις παρούσες συνθήκες να μιλούν για 12μηνο τουρισμό και ζητούν ένα νέο αεροδρόμιο στο Ηράκλειο, αναβάθμιση του υφιστάμενου των Χανίων και ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ προκειμένου να μπορέσει το νησί μας να αναπτυχθεί περαιτέρω σε τουριστικό επίπεδο.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ολομέλεια των ΔΣ των 4 Ενώσεων Ξενοδόχων, κατά μέσο όρο η χρονιά φέτος έκλεισε στην Κρήτη με αύξηση στις αφίξεις τουριστών της τάξης του 3%.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης του Ηρακλείου Νικηφόρος Λαμπρινός από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου είχαμε αύξηση των τουριστών γύρω στο 1,5%, ποσοστό όμως που ανεβαίνει για όλο το νησί στο 2,5%-3% εάν υπολογιστεί η αύξηση του 5% στην τουριστική κίνηση που κατέγραψε το αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων.
Το αρνητικό όμως που διαπίστωσαν οι ξενοδόχοι είναι πως έστω και αυτή η μικρή αύξηση δεν συνοδεύτηκε από αύξηση των εσόδων των τουριστικών επιχειρήσεων.

Αυτό οφείλεται, κατά τον κ Λαμπρινό στο γεγονός του ότι
-έχει πέσει στις 8 ημέρες, από 15 που ήταν κατά το παρελθόν, ο μέσος όρος των διανυκτερεύσεων,
- στο ότι οι ίδιοι οι ξένοι επισκέπτες μας μείωσαν τις κατακεφαλήν δαπάνες των διακοπών τους και
-τέλος στο ότι δόθηκαν εκπτώσεις σε τέτοιο ποσοστό από τα ξενοδοχεία, τα οποία παράλληλα αύξησαν τα λειτουργικά τους έξοδα, ώστε να μην μπορούν στο κλείσιμο τους να μιλάνε για ουσιαστικό κέρδος.

Οι αγορές της Βρετανίας και της Γερμανίας αναγνωρίστηκε από όλους πως έχουν ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια πτωτική πορεία σε σχέση με τον κόσμο που στέλνουν στην Κρήτη, πράγμα που τονίστηκε πως πρέπει να το δουν προσεκτικά και να κάνουν κινήσεις αναστροφής της τάσης αυτής.
Ο κ Λαμπρινός αλλά και η πλειοψηφία των συναδέλφων του χαρακτήρισαν ουτοπία την κουβέντα που γίνεται στη χώρα μας για 12μηνο τουρισμό. Ας φροντίσουμε να επαναφέρουμε το επτάμηνο από Μάρτιο ως Νοέμβριο και μετά σε βάθος χρόνου βλέπουμε και το 12μηνο, σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του Ηρακλείου.

Όσο για το χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό που πριν τις εκλογές δόθηκε στη δημοσιότητα και βρίσκει στις γενικές γραμμές του σύμφωνο τον ξενοδοχειακό κλάδο, είπε ο ίδιος πως πρέπει ο δημόσιος διάλογος πάνω στο περιεχόμενο του να συνεχιστεί αλλά χωρίς βιασύνη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων των Χανίων Νίκος Κόρακας ήταν πάντως από τους λίγους που δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη χρονιά που έκλεισε αφού στο Νομό του η αύξηση της κίνησης έφθασε το 4,5%, γεγονός που χαρακτήρισε ως μεγάλη επιτυχία.
Οι Σκανδιναβοί, αναγνώρισε ο κ Κόρακας, πως ήταν εκείνοι που ανέβασαν τον τουρισμό των Χανίων με τη βοήθεια και της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής που στόχευσε σε αυτές τις αγορές με αποτελεσματικότητα.
Εκείνο πάντως που ζητούν τα Χανιά από το Κράτος και θα μεταφερθεί και στο νέο Υπουργό Τουρισμού μέσω του υπομνήματος που θα του σταλεί από τις Ενώσεις Ξενοδόχων της Κρήτης, είναι να βελτιωθούν οι υποδομές στο αεροδρόμιο Γιάννης Δασκαλογιάννης.
Η αίθουσα υποδοχής αλλά και η πίστα του αερολιμένα είναι πολύ μικρές για να χωρέσουν σε περιόδους τουριστικής αιχμής τον κόσμο με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των τουριστών, σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε πως σοφό θα ήταν το να μειωθούν και τα τέλη των αεροδρομίων ώστε να μπορέσουν να γίνουν πιο προσιτά σε ξένες εταιρείες που θέλουν να στείλουν κόσμο στην Κρήτη καθ όλη τη διάρκεια του έτους.

Καμία ουσιαστική μεταβολή που να κάνει πιο αισιόδοξους ή απαισιόδοξους τους ξενοδόχους του Ρεθύμνου δεν έχει συντελεστεί στο συγκεκριμένο νομό από πέρυσι διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του Ρεθύμνου Νίκος Βουρβαχάκης .
Όπως ανέφερε, πρέπει να τελειώσουν τα έργα στο ΒΟΑΚ και να δημιουργηθεί ένα νέο μεγάλο αεροδρόμιο στο Νομό Ηρακλείου που να εξυπηρετεί κι εκείνους.
Το κράτος, εξέφρασε ο κ Βουρβαχάκης το παράπονο, έχει αμελήσει την Κρήτη και οι τουριστικοί επιχειρηματίες της αναγκάζονται να κινούνται μόνοι τους χωρίς στήριξη, γινόμενοι μονάχα εισπράκτορες του Δημοσίου όταν αυτό χρειάζεται χρήματα .
Στον ανατολικότερο νομό της Κρήτης τέλος, το Λασίθι, η εικόνα του τουρισμού διαφέρει και έχει δύο ταχύτητες να επιδείξει. Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με τον πρόεδρο της εκεί Ένωσης Ξενοδόχων Μανόλη Βαρκαράκη γιατί υπάρχει η περιοχή της Ελούντας που ότι κι αν συμβεί διεθνώς μένει ανεπηρέαστη προσελκύοντας υψηλό τουρισμό και από την άλλη υπάρχει η ενδοχώρα του Νομού που έχει τα ίδια προβλήματα να παρουσιάσει με την υπόλοιπη Κρήτη σε τουριστικό επίπεδο.
Ο κ Βαρκαράκης, εκτός από τις πύλες εισόδου και το ΒΟΑΚ υπογράμμισε πως υπάρχουν ζητήματα όπως αυτά της καθαριότητας και των σχέσεων της ΤΑ με τον ξενοδοχειακό κλάδο που πρέπει να ειδωθούν από την Πολιτεία και την ΤΑ .
Η μείωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και η ζώνη του ευρώ, είπε ο ίδιος, έχει επηρεάσει σημαντικά τον κλάδο τους γι αυτό και παρά την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Κρήτη τα έσοδα παραμένουν καθηλωμένα ως μειωμένα.

Στη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης των Ενώσεων Ξενοδόχων πέρα από την κριτική που ασκήθηκε στην στάση που τηρεί απέναντι τους το Κράτος και η Αυτοδιοίκηση ασκήθηκε και έντονη αυτοκριτική .
Αυτή αφορούσε κυρίως στην πολυφωνία και τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζουν τα όργανα εκπροσώπησης τους με αποτέλεσμα στο τέλος να μην ακούγονται.

Το μέλος της Διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου κ Μεταξάς πρότεινε τουλάχιστον σε επίπεδο Κρήτης να υπάρξει ενιαία φωνή και συμφωνία ώστε το νησί μας, όπως είπε χαρακτηριστικά, να εμφανιστεί ως το θηρίο που μπορεί να ακουστεί και να διαμορφώσει αποφάσεις και απόψεις στον κλάδο πανελλαδικά.
Οι ξενοδόχοι, τόνισε από τη μεριά του το επίσης μέλος της Ηρακλειώτικης Ένωσης Ξενοδόχων κ Οικονόμου, δεν έχουν ακόμα κατανοήσει τη σημασία που παίζει ο κλάδος τους στην τοπική οικονομία ώστε να λειτουργήσουν ανάλογα και να μπορέσουν να γίνουν υπολογίσιμη δύναμη.

Αξίζει ν αναφέρουμε τέλος πως σε ότι αφορά τη λειτουργία Σχολής Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης έκανε γνωστό ο κ Λαμπρινός πως θα παρθούν αποφάσεις στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο.
Ωστόσο ο ίδιος ζήτησε να μην υιοθετηθούν στην περίπτωση του Πανεπιστημίου οι λογικές του Εφετείου και να αφεθούν οι πρυτάνεις και οι καθηγητές του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος να αποφασίσουν γύρω από το που θα λειτουργήσει η νέα σχολή.

Βλέπε πιο κάτω:

Τα ξενοδοχεία στα Χανιά και Ρέθυμνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Έκπληξη.

Ένας μαθηματικός γρίφος που δεν έχει σχέση με το αυτοκίνητο. Πάρτε μολύβι και χαρτί:

1.Ορίστε ένα αριθμό για το πόσες φορές θέλετε να κάνετε sex την εβδομάδα

2.Πολλαπλασιάστε αυτό τον αριθμό με το δύο (2).

3.Προσθέστε πέντε (5).

4.Πολλαπλασιάστε με πενήντα (50).

5.Αν τα γενέθλιά σας γι ’αυτό το χρόνο έχουν περάσει, προσθέστε 1760. Αλλιώς προσθέστε 1759.

6.Αφαιρέστε τον αριθμό που αντιστοιχεί στο χρόνο γέννησής σας (π.χ.: 1941, 1973, κλπ.).

Σ ’αυτό το σημείο έχετε φτάσει να έχετε ένα τριψήφιο ή τετραψήφιο αριθμό (π.χ. 130, 351, 015, 2437 κλπ).


Το πρώτο ψηφίο αυτού του αριθμού (αν είναι 3ψηφιος, ή τα πρώτα 2 ψηφία αν είναι 4ψηφιος) πρέπει να είναι :

ο αριθμός για το πόσες φορές θέλετε να κάνετε sex την εβδομάδα

Αλλά η έκπληξη έρχεται τώρα !!!!

Τα υπόλοιπα δύο ψηφία αντιστοιχούν …

Στην ηλικία σας!!!!!